Goede start van 2022!
5 januari 2022

Beste ouders, verzorgers,

 

Wat zijn we blij dat we op 10 januari alle kinderen weer kunnen ontmoeten! Fijn om ervaringen te horen die ze in de Kerstvakantie beleefd hebben en vooral dat we les kunnen geven zoals dit hoort!

 

Het was duidelijk dat ook wij er serieus vanuit gingen dat de schoolsluiting zeker nog een week langer zou duren. Daarom gaven we de 'thuis-werk-pakketjes' op 23 december al mee. Alle kinderen die deze toen hebben opgehaald nemen ze op 10 januari (gelukkig) weer mee naar school.

 

Toch blijft het wel spannend; corona is nog steeds om ons heen en de daarbij horende maatregelen blijven van kracht:

Geen ouders in school, we dragen mondkapjes als we door de gangen lopen, we ventileren goed en we werken en spelen zoveel als mogelijk in cohorten oftewel in 'bubbles'.

Voor jullie, ouders en verzorgers, geldt dat jullie je zoon/dochter thuis houden als ze ziek of alleen verkouden zijn. Ook als er iemand in het gezin een positieve testuitslag heeft blijft de rest van het gezin thuis. De ouders, verzorgers nemen dan met de leerkracht contact op om af te spreken wanneer zij schoolwerk kunnen ophalen.

 

In het huidige protocol staat dat de hele groep in quarantaine moet als er 3 of meer mensen (kinderen+leerkracht/onderwijsassistent) in de groep corona hebben. In dat geval vindt er weer onderwijs-op- afstand plaats.

In tegenstelling tot veel andere basisscholen kunnen wij zeggen dat op De Poort nog geen groep vanwege deze reden naar huis is gestuurd. We hopen dat dit zo blijft!

 

Het nieuwe jaar 2022 is dus, naar omstandigheden, voor het onderwijs goed van start gegaan. 

 

We hopen dat jullie 2022 goed hebben ingeluid en wensen jullie, met jullie kinderen, een heel mooi nieuw jaar. En vooral: Blijf gezond!!

 

 

Namens het team van MBS De Poort,

Lineke de Kruijf

 

 

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren